Menu

NYE REGLER I FODBOLDLOVEN.

image
12. august 2017 kl. 07:11

FIFA har været over fodboldloven, og derfor har den fået en ændring op mod den kommende sæson. Nu skal de danske breddespillere indstille sig på, at to gule kort ikke længere er garanti for, at holdet spiller med 10 mand på banen resten af kampen. 

 

Nye regler gør nemlig, at den samme spiller kan modtage to gule kort, men erstattes af en spiller fra bænken, når udvisningen på 10 minutter er oversået. Indtil nu har to gule været lig med en permanent udvisning og dermed en mand i undertal, men det kræver altså et direkte rødt kort fra den nye sæson. Man kan dog stadig risikere i særlige tilfælde, at to gule kort giver en mand i undertal.

 

 

Det sker, hvis den udviste spiller modtager sit andet gule kort, mens han stadig er ved at udstå tidsstraffen fra det første gule kort. I det tilfælde tæller de to gule kort som et klassisk rødt, og spillerens hold skal altså klare sig med 10 mand resten af kampen.

 

Stadig karantæne

 

Der har op mod regelændringen været spekuleret i, om to gule kort fra den nye sæson ikke længere tæller som et rødt i forhold til karantænereglerne, og at det dermed skulle være ´en gratis omgang´.

 

Det forholder sig dog sådan, at den spiller, der modtager to gule kort, stadig vil blive karantæneramt op mod næste kamp, og derfor skal afsone en spilledags karantæne. Samtidig skal dommeren fortsat indberette, når en spiller får to gule kort i en kamp.

 

Hvis du vil blive klogere på de nye regler for gule kort, kan du læse lovteksten her.

 

59 nye regler

 

Udover den nye regel med de gule kort har FIFA lavet 59 nye regler. Dem kan du sætte dig ind i her.

På KFUM.dk indsamler vi data om brugernes færden på siden. Dette gør vi for at forbedre siden løbende. Hvis dette kan godkendes af dig som bruger tryk da OK. På forhånd tak. Alle data behandles fortroligt samt anonymt og der indsamles ikke personfølsomme data.